Hoe werkt het?

Carla
“Ik zou graag een kijkje achter de schermen nemen bij Bakkerij Kennemerstraatweg. We eten tenslotte bijna allemaal dagelijks brood, ik vind het interessant om te zien wat daar allemaal voor gebeuren moet.”

Het platform Bijzonder Leuke Plekken wordt continu onder de aandacht gebracht via diverse kanalen om op deze manier meer zichtbaarheid te creëren voor de verschillende locaties. We zorgen ervoor dat de ondernemingen van de deelnemers voor het voetlicht worden gebracht op tal van manieren, zonder dat ze daar zelf omkijken naar hebben. Dit gebeurt zowel online als offline.

Ruth
“Wat een leuk initiatief om deze sociale ondernemingen een gezicht te geven. Ik zou ze stuk voor stuk bezoeken, omdat ik anders een heleboel bijzondere talenten tekort doe. iedereen hoort mee te tellen in onze samenleving en door een platform als dit wordt dat veel duidelijker. Het zou mooi zijn als dit een vervolg door de rest van het land krijgt.”
Monique
“Nou, wat enig deze FB en internet pagina. Wat ontzettend leuk dat deze adressen en plekken bij elkaar zijngezocht. Ik hou ervan om ze samen te bezoeken met mijn vriendin Krista. Een winkel, restaurant met iets extra's, wij vinden ze allemaal bijzonder om te bezoeken.”

De basis is de interactieve website van Bijzonder Leuke Plekken. Deze website biedt een overzicht van alle Bijzonder Leuke Plekken met gerelateerde activiteiten als een evenementenkalender, verhalen, recepten, routes en meer. Elke week plaatsen we nieuwe berichten op o.a. Facebook over acties en evenementen. En elke maand is er minimaal één prijsvraag om te zorgen voor interactie met potentiële bezoekers. De prijs voor de prijsvraag wordt elke keer door een andere bijzonder leuke plek ter beschikking gesteld. Dit kan bijvoorbeeld een belevenis zoals een creatieve workshop zijn, een product als lunch of diner of (eigengemaakt) artikel of waardebon zijn.


Elke Bijzondere Leuke Plek maakt onderdeel uit van een thema/verhaallijn. Voor elk thema worden er per jaar verschillende campagnes en promotie-acties uitgevoerd. Deze worden uitgevoerd met on- en offline (media)partners, die samen zorgen voor een groot en gericht bereik.


De inzet van video is een belangrijk onderdeel. De content die we hiermee creëren is goed inzetbaar op social media en onze website. Op onze Facebookpagina is te zien welke video’s er al gemaakt zijn. De komende tijd volgen meer video’s over de plekken en ook rond acties zetten wij video in als communicatiemiddel.


Onze partners, onder andere de locaties en zorgorganisaties, hebben vaak een grote achterban en beschikken over verschillende communicatiemiddelen. Ook deze kanalen worden ingezet om een nog groter bereik te kunnen realiseren voor alle Bijzonder Leuke Plekken in het algemeen en specifieke leuke plekken in het bijzonder...

Maaike
“Wat bijzonder leuk. Voor mij springt de molen in Oterleek er uit. Ik heb een zwak voor molens en ben getrouwd met mijn man Michael bij een molen. Hoe leuk zou het zijn om te kunnen zien hoe ze in De Otter allerlei lekkere dingen maken en het dan ook te kunnen proeven. Ook van samen een weekendje weg zullen we enorm genieten.”