Kennis Netwerk

Aan de voorkant van Bijzonder Leuke Plekken draait het er vooral om dat de bijzonder leuke plekken (meer) zichtbaar worden en beter zichtbaar blijven. Aan de achterkant wordt er actief gewerkt aan een (kennis)netwerk. Dit creëert nieuwe kansen voor alle betrokken partijen. De deelnemers aan het netwerk, de organisaties en locaties van Bijzonder Leuke Plekken, geven inhoud en vorm aan het netwerk. Een aantal voorbeelden van activiteiten in dit kennisnetwerk:

Workshops / kennissessies

Eén keer per kwartaal wordt er een workshop of kennissessie georganiseerd, waarbij genetwerkt kan worden. De workshops/kennissessies zijn bedoeld voor de medewerkers/collega's van de Bijzonder Leuke Plekken. Ze zijn laagdrempelig, praktisch en gratis. De thema's van de workshops variëren steeds. Om een idee te geven van een aantal thema's: social media, gastheerschap, commercieel handelen, marketingacties en arrangementen maken. De deelnemers kunnen suggesties doen voor deze thema's. Elke workshop wordt steeds op een andere Bijzonder Leuke Plek gegeven, zodat collega's gelijk een kijkje in de keuken kunnen nemen bij hun collega-ondernemer.

Plastic recyclen

duurzame plastic workshop

De Kosterij Middenbeemster (Breidablick) is op bezoek geweest bij de werkplaats van Skillz (Esdégé-Reigersdaal) in Den Helder. Bij Skillz Den Helder jutten ze op het strand om plastic te verzamelen. Hier maken ze vervolgens producten van die ze weer verkopen. De Kosterij is van plan om workshops 'werken met plastic' te organiseren als onderdeel van hun aanbod. Door het bezoek van een collega-ondernemer is er kennisuitwisseling geweest. Zo helpen ze elkaar verder.

Inkopen bij elkaar & cadeaubonnen

Kerstpakketten

GGZ NHN neemt ook deel aan Bijzonder Leuke Plekken met Landgoed Willibrordus en had een hele leuke actie bedacht. Deze actie wilden ze graag met hun Bijzonder Leuke Plekken collega's organiseren. In december werden er 250 vrijwilligers van GGZ NHN in het zonnetje gezet. Als bedankje kregen ze een cadeaubon en een leuke cadeautje tijdens een feestelijke middag. De cadeaubon t.w.v. € 27,50 kan worden ingeleverd bij de locaties van Bijzonder Leuke Plekken en de cadeautjes werden ook gemaakt door de diverse plekken.

Brood, wijn en spelen

De Bijzondere Leuke Plekken kopen ook bij elkaar in. Zo levert Fermento bijvoorbeeld brood aan verschillende bijzonder leuke restaurants. En restaurant De Oude Keuken organiseerde het teamuitje bij Landgoed Willibrordus.